2 259 Kč
Skladem u dodavatele
(>20 ks)
Můžeme doručit do:
27.10.2025
|
Sous vide se již dlouho
je oblíbenou metodou vaření u profesionálních kuchařů.
"Sous vide" znamená francouzsky "ve vakuu". Označuje metodu vaření, při níž se potraviny vkládají do uzavřených vakuových sáčků a vaří se ve vodní lázni. Pokrm se vaří při konstantní nízké teplotě po dlouhou dobu, aby byl vlhký a chutný. Když je vakuový sáček uzavřen, jídlo se vaří ve vlastní šťávě spolu s přidanou marinádou nebo kořením. Vitamíny, minerály a šťávy se zachovají a chuť pokrmu se zvýrazní. Jídlo je tak zdravější, šťavnatější a chutnější. Protože maso připravené metodou sous vide je křehčí, je možné ho
používat levnější kusy, jako je krční svíčková, koleno a plec, které jsou často chutnější než dražší kusy.
Vzhledem k tomu, že vaření sous vide vyžaduje, aby byly potraviny vakuově baleny jednotlivě, lze vařit několik položek najednou, pokud je jejich teplota vaření stejná.
Při vaření sous vide je obtížné potraviny převařit, ale struktura potravin se může během vaření mírně změnit. Jídlo lze připravit s dostatečným předstihem před podáváním, takže sous vide je ideální, když máte hosty.
Maso je pro vaření sous vide obzvláště vhodné, protože je křehčí, šťavnatější a chutnější,
lze však tímto způsobem připravovat i zeleninu a ryby.
Vaření sous vide doporučujeme pro následující potraviny:
• Hovězí, telecí, jehněčí, vepřové maso a zvěřinu.
• kuřecí, krůtí a kachní maso.
• libové a tučné ryby, humří ocasy a hřebenatky.
• Kořenová zelenina, jako jsou brambory, mrkev, pastinák, červená řepa a tuřín.
• Křupavá zelenina, jako je hrášek, chřest, kukuřice, brokolice, květák, lilek, cibule a další.
dýně
• Tvrdé ovoce, jako jsou jablka a hrušky
• Měkké ovoce, jako je mango, švestky, meruňky, broskve, nektarinky, papája a jahody.
Před uzavřením vakuového sáčku můžete potraviny marinovat nebo přidat koření, bylinky, máslo nebo olej.
Potraviny musí být vakuově uzavřeny v sáčku, aby se odstranil vzduch a vlhkost. Díky tomu si potraviny zachovají svou přirozenou chuť a výživové hodnoty. Vakuové uzavření také pomáhá otevřít póry masa, drůbeže, ryb a korýšů, takže marináda a koření se lépe vstřebávají a jídlo je chuťově výraznější.
Kyslík a vlhkost v okolním vzduchu snižují chuť, nutriční obsah a strukturu potravin, a proto je důležité používat kvalitní vakuovou svářečku, která před uzavřením sáčku odstraní vzduch a vlhkost, aby bylo zajištěno optimální vakuové zabalení potravin.
Jakmile voda v nádobě dosáhne požadované teploty, měly by se vakuovací sáčky s potravinami opatrně vložit do vody. Ujistěte se, že jsou sáčky zcela pod vodou a že voda může kolem sáčků cirkulovat, aby se potraviny rovnoměrně uvařily. k tomuto účelu je vhodným nástrojem dodaný stojan.
Při přípravě potravin metodou sous vide může být nutné maso opéct na pánvi nebo grilu, aby se zlepšil jeho vzhled a chuť. Vyjměte jídlo ze sáčku a rychle ho opečte na velmi horké pánvi nebo grilovacím roštu. Tím dojde ke karamelizaci tuku a bílkovin a zvýraznění chuti.
Vaše výhody:
Objem: 6 l
Nastavitelná doba a teplota ohřevu
Možnost volby mezi stupni Celsia a Fahrenheita
Přesnost teploty +/-0,5 stupně C
Plastové víko s velkým okénkem z tvrzeného skla
Pevný hrnec z nerezové oceli s nepřilnavým povrchem
Teplotní rozsah: 45 °C až 90 °C - s intervalem 1 °C
Funkce časovače od 30 minut do 72 hodin - s intervalem 30 minut
Nerezová ocel s plastovým dnem
Modrý LCD displej
Včetně stojanu
Obsah balení:
• Sous Vide 6L
• Víko
• Rack
• Manuál + bezpečnostní pokyny DK / SE / NO / FI / UK / DE / FR
• Brand: Melissa
• Rozměry: 21 x 41,5 x 29,4 cm
• Barva: černá / nerezová ocel
• Hmotnost: 2,8 kg
• Napájení: 230V
• Účinnost: 520 W
• Délka kabelu: 80 cm